De sta op stoel

De sta op stoel

Als je ouder wordt, kan het opstaan uit een stoel niet meer zo gemakkelijk gaan. Je hebt moeite om dit te doen waardoor het bewegen waarvan iedereen weet dat het belangrijk is, moeilijk gaat. De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel simpel. Als je een stoel neemt die je helemaal kan aanpassen naar je eigen houding toe en die je een soort duwtje geeft om eenvoudiger op staan dan ben je enorm geholpen. Dit soort stoel noem je een sta op stoel. Een stoel die je helpt op eenvoudiger te kunnen opstaan.

Verschillende soorten

Als je op zoek bent naar een sta op stoel merk je al snel dat er heel wat verschillen te benoemen zijn tussen de leveranciers maar ook tussen de modellen die er zijn. Maar welke soorten zijn er nu eigenlijk? Als je het grofweg bekijkt kan je onderscheid maken tussen een standaardmodel of een aangepast model. Elke sta op stoel biedt het steuntje aan bij het opstaan maar een aangepaste stoel die kijkt naar je zithouding, naar de klachten en de ondersteuning die je nodig hebt. Hierdoor wordt deze stoel dan ook op maat gemaakt.

Elektrische bediening

Zelfs een stoel die helemaal op maat voor je gemaakt is of ontworpen is, kan best wel eens wat minder lekker zitten. Daarom hebben veel sta op stoelen een elektrische bediening erbij. Waarmee je bijvoorbeeld het voetensteuntje uit kan klappen door de druk op een knop. Waarbij je de rugleuning vaak traploos een klein beetje rechter of juist iets meer de andere kant op kan zetten. Die je zo kan instellen dat het opstaan nog wat eenvoudiger gaat en als je weer in je stoel zit gewoon helemaal kan instellen zoals jij het graag wil De mogelijkheden zijn tegenwoordig enorm. Dus als je moeite hebt om gemakkelijk op te staan, is een sta op stoel die helemaal aangepast is aan jouw wensen en je lichaam een goede keuze.

Geef een antwoord