EMDR-therapie Roosendaal: alles wat je moet weten

EMDR-therapie Roosendaal: alles wat je moet weten

EMDR-therapie is een behandelmethode binnen de psychotherapie die wordt gebruikt om mentale stress te behandelen. De aanpak wordt het meest effectief gebruikt bij het omgaan met traumatische gebeurtenissen uit het verleden en bij posttraumatische stressstoornis. EMDR kan aan iedereen worden toegediend, ook aan kinderen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende grote voordelen te behalen met EMDR-therapie. Ten eerste kan de procedure zeer effectief zijn bij het omgaan met depressie. Mensen die ernstige aanvallen van angst krijgen, kunnen deze procedure ook gebruiken om de situatie te verlichten. Er zijn ook aanwijzingen dat de therapie mensen met paniekaanvallen kan helpen verlichting van de klachten te krijgen. Daarnaast kan de procedure ook worden gebruikt als onderdeel van een verslavingsbehandeling. Ook mensen met eet- en slaapstoornissen kunnen baat hebben bij deze therapie.

Hoe EMDR-therapie te krijgen

Mocht je van mening zijn dat EMDR therapie Roosendaal iets voor jou kan betekenen, dan kan je deze therapie krijgen. Je moet er echter altijd voor zorgen dat je met een professional werkt. Onthoud dat psychotherapie een volledige medische aanpak is die gevolgen heeft voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Het is van cruciaal belang om samen te werken met iemand die weet wat hij doet. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste expert:

  • Vraag om certificeringen. Elke EMDR-specialist moet een vergunning hebben om in jouw dorp of stad zijn vak te beoefenen.
  • Misschien wil je alleen maar samenwerken met iemand die al ruime werkervaring heeft. EMDR-therapie is een ingewikkelde procedure en er is een ervaren geest voor nodig om het goed te doen.
  • Als je niet zeker weet waar je de behandeling kunt krijgen, kan je jouw arts of huisarts om advies vragen over waar een EMDR-therapeut te vinden.

Omgaan met posttraumatische stressstoornis, stress, angst en depressie maakt het leven erg moeilijk. EMDR-therapie helpt voor al deze problemen.

Geef een antwoord