Op zoek naar een echte chocolaterie?

Op zoek naar een echte chocolaterie?

 

Ben jij ook gek op chocolade? Bij een chocolaterie haalt iedere chocoladeliefhebber zijn hart op. Bonbons, chocolade ijs, chocolade repen en chocolade lolly’s. Je waant je als Sjakie in de Chocoladefabriek! Een echte chocolaterie maakt alle lekkernijen helemaal zelf. Chocolade maken is een ware ambacht, waar maar weinig mensen echt weten hoe ze goede chocolade moeten maken. Een chocolaterie weet alles van chocolade en hoe deze het beste tot zijn recht komt. Essentieel is natuurlijk cacao van goede kwaliteit. De cacaobonen worden koud geperst uit de cacaovrucht. Dit wordt meestal direct koud vermalen om de gezonde eigenschappen van de bonen te bewaren. Ook ingrediënten als melk, boter en suiker worden gebruikt om chocolade te maken. De cacao zelf smaakt namelijk erg bitter van nature.

Chocolade workshop bij een chocolaterie volgen?

Heb je iets te vieren? Bij een chocolaterie heb je de mogelijkheid om alles te leren over zelf chocolade maken. Een verjaardag of een vrijgezellenfeest is de ideale gelegenheid voor een gezellige en leerzame activiteit. Je gaat zelf aan de slag om chocolade te maken en te versieren, en natuurlijk om heerlijke chocolade proeven. Niet alleen voor kinderen is een chocolade workshop een leuke bezigheid, maar ook voor ouderen. Want zeg nou eerlijk: wie houdt er nu niet van chocolade? Het is heerlijk genieten met de rijke geur van verse chocolade en zelf aan de slag te gaan om leuke creaties te maken. Je leert direct van de ambachtslieden van de chocolaterie. Zo kom je van alles te weten over hoe je zelf heerlijke chocolade maakt!

Waar vind je een goede chocolaterie?

Er zijn genoeg plekken om chocolade te kopen. In de supermarkt, snoepwinkel en zelfs tankstations is er altijd wel chocolade te vinden. Maar waar vind je nu nog een echte chocolaterie? Er zijn genoeg multinationals die door middel van machines op grote schaal miljoenen repen produceren. Niets gaat echter boven ambachtelijk bereide chocolade. Met passie en vakmanschap wordt er heerlijke chocolade met de hand gemaakt waar jong en oud van kan smullen.

Geef een antwoord